Spiering Goaltjesdiefklassement

Sinds vele jaren zijn wij sponsor van het Spiering Goaltjesdiefklassement met als inzet de Freek Schut Wisselbokaal.

In dit wekelijks op de radio uitgezonden en in weekblad De Schakel verschijnende klassement wordt door de sportredactie van Radio Hoeksche Waard bijgehouden wie de topscorers zijn van alle eerste elftallen op de Hoeksche Waardse voetbalvelden. Ook worden klassementen gemaakt van de meest en minst scorende club en de meest en minst gepasseerde defensie.

Het Goaltjesdiefklassement is ontstaan als regionaal alternatief voor alle klassementen die werden bijgehouden door de dagbladen maar waarin niet alle clubs van het eiland kansen hadden in de prijzen te vallen. Radio Hoeksche Waard heeft toen voor elke voetbalklasse, van hoog tot laag, dit klassement ingevoerd.

De jaarlijks op het Spiering Goaltjes Gala uitgereikte wisselbokaal is vernoemd naar de heer Freek Schut, lange tijd een vooraanstaand voetbalbestuurder op het eiland en onder andere voormalig voorzitter van het Numansdorpse NSVV dat in jaren ’80 een enorme glorietijd kende en landelijk bekendheid genoot als topper in het zaterdagamateurvoetbal. Hierna werd Freek Schut sportverslaggever bij Radio Hoeksche Waard, presenteerde het succesvolle Sportcafé op vrijdagavond en was enige tijd hoofd van de sportredactie. Vermaard waren ook zijn verslagen van de Alcazar Discodansmarathon. Freek Schut overleed in de jaren ’90 aan de gevolgen van een slopende ziekte.